Cégtörténet

Rólunk

Cégünk, a H.S.-medplan Kft. 1993. óta van jelen a hazai és nemzetközi egészségügyi piacon.

Tevékenységi profilja orvosi eszközök és műszerek importja, közvetlen kiskereskedelmi forgalmazása és szervizelése az alábbi területeken:

  • sürgősségi betegellátás,
  • aneszteziológia és intenzív terápia,
  • neonatológia,
  • transzport és otthoni lélegeztetés,
  • ápolástechnika és
  • alapellátás.

Cégünk vállalja teljes kórházi osztályok és laboratóriumok (légzésfunkció, respirációs fizikoterápia, neurofiziológia) felszerelését, egyedi berendedezések beszerzését, a készülékek fogyóanyag ellátását, garanciális és eseti javítások valamint karbantartások végzését.

Technikai hátterünket két mérnökünk biztosítja, akik számos gyári tréningen szerezték meg készülék ismereteiket és biztosítják partnereink részére a szerviz szolgáltatást.

Közel 20 céget képviselünk Magyarországon kizárólagos joggal, emellett több hazai és külföldi céggel működünk együtt.

Tevékenységünk ISO 9001:2009 tanúsított: ISO tanúsítvány 2016

Partnereink és referenciáink között tudhatjuk a hazai mentésügy szereplőit, a legtöbb fővárosi és vidéki kórházat, rendelőintézetet, a hazai orvosképzés egyetemeinek klinikáit, magánkórházakat, az egészségügyi közép- és felsőfokú oktatás intézményeit, a rászorulóknak és egészségügyi intézményeknek / szervezeteknek gyűjtő alapítványokat, valamint különböző profilú cégeket.

Minden jelentősebb, a profilunknak megfelelő tudományos ülésen, kongresszuson termékeinkkel részt veszünk, ezen kívül külön is rendezünk termékbemutatókat, szervezünk vagy közreműködünk oktatásokon, tanfolyamokon.

 

Az otthoni lélegeztetés és eddigi eredményeink

Talán elsők voltunk az országban, akik 1997-ben lélegeztetőgépet biztosítottak otthoni használatra Werdnig-Hoffmann szindrómás betegnek. Azóta közel 40 lélegeztetőgép működik otthoni használatra, melyeket cégünk szolgáltatott. A diagnózisok és a koreloszlás igen széles. A betegek, akiknek a készülékek működését biztosítjuk, az ország minden részéből vannak.

Négy gyártó 6 fajta készülékét választották az orvosok a betegek lélegeztetési igényeinek megfelelően. Természetesen egyes készülékek az idő folyamán elavultak, újak, körszerűbbek jelentek meg a piacon. Ezt a folyamatot a betegek biztonsága érdekében mindig támogattuk.

Gyártó Készülék típusa darabszám
Newport/Flight HT-50/F-50 29
Newport HT-70 3
Air Liquide Monnal T50 12

 

Megelőző karbantartással, cserekészülékek biztosításával tudjuk elérni a folyamatos üzemeltetését e készülékeknek. Működési elvüket tekintve kezdetben turbinás gépek kerültek üzembe helyezésre, majd a spirál gumiharangos és beépített dugattyús készülékeket adtuk betegeinknek, de az utóbbi időben a korszerű turbinás gépek kerültek előtérbe. Mindegyik készülék környezeti levegővel dolgozik, és beépített akkumulátor biztosítja az elektromos ellátást.